Geomatikk Group yhdistää voimat Keypro Oy:n kanssa

Helsinki ja Oslo, 31.5.2021. Geomatikk Group ja Keypro Oy ovat solmineet yrityskaupan, jolla Geomatikk ostaa 100% Keypron osakekannasta. Kauppa tulee voimaan 10.6.2021 tiettyjen hyväksyntöjen jälkeen. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Keypro on johtava verkkotietojärjestelmien toimittaja Euroopassa, ja sen ohjelmistoja käytetään erilaisten verkkojen dokumentointiin, mukaanlukien sähköiset viestintäverkot, sähkönjakeluverkot, vesi- ja viemäriverkot, kaasunjakeluverkot, kaukolämpöverkot ja ulkovalaistusverkot.

Geomatikk on alansa johtava toimija Pohjoismaissa ja sen pääkonttori on Oslossa Norjassa. Geomatikk on äskettäin aloittanut toimintansa Iso-Britanniassa ja suunnittelee laajentuvansa edelleen Pohjois-Euroopassa.

Yritysosto on looginen seuraava askel Keypron ja Geomatikkin jonkun aikaa jatkuneessa yhteistyössä. Geomatikk jälleenmyy Keypron ohjelmistoja Norjassa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Osapuolet ovat kehittäneet tiedustelujenvaihdon Suomen kaapeliselvitysmarkkinaan ja julkistaneet sen tänä keväänä.

”Geomatikkilla ja Keyprolla on toisiaan täydentävät liiketoiminnat, ja voimien yhdistämisessä on useita etuja, kuten täydellisen tarjonnan luominen verkonomistajille verkkojen dokumentoimiseen ja suojaamiseen”, sanoo Knut Bratsberg, Geomatikkin pääjohtaja. ”Tämä koskee erityisesti kuitu kotiin (FTTH) -markkinaa, joka kasvaa Euroopassa voimakkaasti. Asiakkaat toivovat yhä useammin ohjelmistojen ja palveluiden yhdistelmää, jonka voimme nyt tarjota. Jatkamme yhdessä matkaa tullaksemme yhden toimittajan ratkaisuksi verkonomistajille ja -rakentajille kautta Pohjois-Euroopan.”

Keypro Oy jatkaa erillisenä yhtiönä ja tarjoaa samat tuotteet ja palvelut yrityskaupan jälkeenkin. Liittyminen osaksi Geomatikkia antaa Keypron ohjelmistoperheelle lisää resursseja ja mahdollisuuksia kehittämiseen ja markkinoille pääsyyn.

”Ajankohta on hyvin kiinnostava Keyprolle ja Geomatikkille sekä molempien yhtiöiden asiakkaille. Yrityskaupasta seuraa esimerkiksi hyödyllisiä synergioita Suomessa — Geomatikk Finlandin maanlaajuinen kenttäorganisaatio täydentää Keypron vahvaa tarjontaa johtotiedusteluissa. Yhdessä yhtiöt haluavat parantaa palvelua sekä verkonomistajille että kaivajille”, sanoo Ari Rummukainen, Keypron hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Ari Rummukainen, Keypro, +358 50 514 9631
Knut Bratsberg tai Jarmo Jormakka, Geomatikk, +47 9013 1218 tai +358 40 568 3355